Proef de Kunst

Proef de Kunst

Dit jaar wordt voor de zevende keer Proef de Kunst georganiseerd in watersport- en Kameleondorp Terherne. Een driedaagse kunstroute in de herfstvakantie die op de zaterdag en de zondag gecombineerd wordt met een culinaire hapjesroute.

Proef de Kunst is er weer in geslaagd  een afwisselend aanbod aan kunst samen te stellen. Zo is er schilderkunst, keramiek, fotografie, textiele kunst, beeldhouwwerk en divers ruimtelijk werk te zien.
In totaal exposeren er ruim veertig kunstenaars, van enthousiast (Terhernster) amateur tot professioneel.

 

De expositielocaties worden gevormd door de diverse horecagelegenheden, maar ook door eigen ateliers, een oude loods, een werkplaats en diverse tuinen. Zo zal de bezoeker van Proef de Kunst heel wat plekjes van Terherne ontdekken die anders onbekend zouden zijn gebleven. Voor iedere exposant wordt geprobeerd een passende ruimte te vinden voor het werk. Dit levert soms verrassende combinaties op; wat dacht u bijvoorbeeld van keramiek in een particuliere tomatenkas?

Alle locaties zijn op loopafstand, maar om alles op een dag te zien zal er stevig doorgelopen moeten worden! Vooraf een keuze maken is dus niet onverstandig. U kunt de route bijvoorbeeld beginnen bij het Kameleon botenstation om een plattegrond van alle locaties op te halen en zich onder het genot van een kop koffie in een van de horecagelegenheden vast te oriënteren op het aanbod. Vooraf plannen kan ook door op www.proefdekunst.nl te kijken. Daar is informatie en beeldmateriaal van alle kunstenaars te vinden.

Uniek bij  Proef de Kunst is de inzet van gratis watertaxi's. Terherne ligt in het waterrijke gebied van De Fryske Marren. Met een bootje naar de volgende kunstlocatie gebracht worden en ondertussen genieten van de omgeving maakt deze kunstroute extra aantrekkelijk.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen het hele weekend kunstzinnig aan de slag bij De Blije Papegaai, gelegen in het centrum van het dorp.

Naast de kunstroute is er op zaterdag en zondag de culinaire hapjesroute. De deelnemende horecagelegenheden uit Terherne doen dan weer hun best iets bijzonders klaar te maken. Met gebruik van de Hapjes-strippenkaart kan men bij een van de deelnemende horeca genieten van de kunst in combinatie met culinaire verrassingen.

Kortom, er is genoeg te beleven om een heel weekend te vullen. Mocht u een meerdaags bezoek aan Terherne willen plannen, dan kunt u op deze site terecht voor overnachtingsmogelijkheden.

Proef de sfeer, Proef de Kunst!

Openingstijden Proef de Kunst:

Kunstroute: vrijdag 19 oktober 13-17 uur,  zaterdag 20 oktober 11-17 uur, zondag 21 oktober 11-17 uur.
Culinaire hapjesroute: zaterdag en zondag 12-17 uur.

Locatie: Alles vindt plaats in het centrum van Terherne.
Plattegronden zijn te krijgen bij het Kameleon botenstation, Koailân 2, 8493 LA Terherne.


Alle informatie is te vinden op:  www.proefdekunst.nl 
Contact : info@proefdekunst.nl

Datum: 19-20-21 okt. 2018

Tijdstip: 13h00 - 17h00

Waar: Terherne

Aantal deelnemers:

Reserveren:

Terug

Proef de Kunst