Klompkesilen

Klompkesilen

Voor de Willy Wortels onder de schooljeugd organiseren we jaarlijks Klompkesilen. Deze spannende wedstrijd wordt gevaren in zelfgemaakte zeilklompen. Deze worden aan het begin van een uitgezet traject te water gelaten. De klomp die het eerst de overkant haalt wacht een zeer mooie prijs.

De spelregels voor het Klompkesilen zijn vrij eenvoudig. De romp van de boot moet uit een echte klomp bestaan. Verder is alles vrij. Je mag zelf bepalen hoe hoog de mast wordt en hoe groot het zeil. Ook mag je een kiel onder de klomp maken en zijn spoilers, zwaarden enz. toegestaan. Denk er wel om, dat niet alleen de snelste klomp een prijs krijgt maar ook de mooiste/origineelste klomp krijgt een prijs!

Tijdens de wedstrijd, geleid door een officieel wedstrijdcomité, is de spanning te snijden. Slaat ie om? Gaat ie wel rechtdoor? Haalt ie ‘t?

Na de finish en eventuele reddingsacties wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking en een smakelijke verassing. Zorg dus snel dat je aan een oude of nieuwe klomp komt, maak een bouwplan en aan de slag!

Datum: zaterdag 17 juni 2017

Tijdstip:

Waar: Eetcafé Portunus, Terherne

Aantal deelnemers:

Reserveren:

E-mailadres: info@wsvonderons.nl

Terug

Klompkesilen